Svalkande juicedrinkar till het sommar

Varma sommardagar kräver kalla drycker att svalka sig med. Under semestertider och varma sommarkvällar vill man gärna duka upp något festligare, och vad passar då bättre än en svalkande drink? Drinkar går att variera i all oändlighet och det går att skapa goda drinkar både med och utan alkohol. Det är viktigt att komma ihåg att även de som inte dricker alkohol vill kunna svalka sig med en festlig drink ibland. Här kommer tips på några riktiga sommarfavoriter, som garanterat kommer kännas svalkande i sommarhettan.

Klassisk mimosa

Mimosa är den enklaste juicedrinken av de alla. Trots att den endast innehåller två ingredienser är den en klassiker på såväl sommarfester som på brunchbordet.

Innehåll:

1 del apelsinjuice

1 del champagne

Champagne är förstås dyrt men det går lika bra med prosecco eller cava. Hos Vinoteket finns många typer av mousserande vin som passar perfekt till en Mimosa. Där finns även svalkande rödviner att dricka som de är under sommarkvällarna, eller fina röda viner som passar perfekt till nästa drink i listan.

Fruktig sangria

Den spanska klassikern Sangria går att utforma på många olika sätt. Oftast består den av rött vin, fruktsoda och mängder av färsk frukt. Det går lika bra att göra den med vitt vin, en så kallad vit sangria. Här har vi testat en lite annorlunda variant med juice som gör den extra fruktig.

Innehåll:

Rött vin

Apelsinjuice

Jordgubbar

Apelsin

Kiwi

Häll ner en flaska rött vin av valfri sort i en stor skål. Häll på samma mängd apelsinjuice. Blanda runt och skär sedan frukten i lagom stora bitar och häll ner i skålen. Sangrian blir som godast om den får stå en liten stund så frukten har en chans att avge smak till drycken.

Svalkande jordgubbsdröm

Jordgubbar och apelsin gifter sig otroligt bra smakmässigt. Jordgubbsjuice kan vara svår att få tag på men finns i välsorterade mataffärer. Den här drinken kommer garanterat få dina gäster på fall. För att göra den alkoholfri ta bort prosecco alternativt ersätt den med fruktsoda för att behålla kolsyran i drinken.

Innehåll:

Prosecco eller cava

Apelsinjuice

Jordgubbsjuice

Färska eller frysta jordgubbar

Apelsin

Blanda två delar prosecco eller cava med en del jordgubbsjuice och en del apelsinjuice. Skiva apelsin och jordgubbar och häll i. Om du använder frysta jordgubbar går det bra att lägga i dem hela som isbitar till drinken. Garnera glaset med en apelsinskiva.

Alkoholfri Sunrise

Den alkoholfria drinken sunrise är perfekt som fördrink eller ett barnvänligt alternativ. Den är enkel att blanda ihop och utseendet påminner om en underbar solnedgång.

Innehåll:

Apelsinjuice

Ananasjuice

Citronjuice

Fruktsoda

Grenadin

Blanda apelsinjuice med lika del ananasjuice. Toppa med fruktsoda och pressa i lite citronjuice. Avsluta med att ringla drinkmixen grenadin runt insidan av glasets överkant. Mixen kommer ge drinken en härlig söt smak och ge en härlig färg till drinken.