Juice och smoothies förbättrar din hy

Rätt mat kan faktiskt göra underverk för din hud. Vissa livsmedel är bättre än andra. Om du vill få i dig flera nyttiga saker som gynnar dig hud är smoothies och juicer perfekt. Det bästa för att ha en välmående hud är att ta hand om den även från utsidan med olika produkter. Det finns ett brett sortiment av hudvårdsprodukter som rymmer allt från ansiktskrämer och serum till rengöring och peeling som du kan vårda din hud med.

Välj hudvårdsprodukter efter just din hy

Alla människor har olika hudtyper. Därför skiljer det sig mellan människor vilka hudvårdsprodukter som är bäst att använda. Din hud har ett unikt behov. Det är viktigt att du hittar hudvårdsprodukter som är anpassade efter den hudtyp som just du har. När du har hittat bra hudvårdsprodukter kan du komponera ihop en bra hudvårdsrutin. Det är viktigt att du även anpassar din hudvårdsrutin efter dina behov.

Ta hjälp av proffs

Om du inte riktigt vet vad du ska välja för hudvårdsprodukter kan du alltid vända dig till ett proffs inom hudvård. Då kan du få bra tips och råd som är anpassade efter dig. Ditt ansikte och hyn ska följa dig genom hela livet. Om du vill stråla och gå genom livet med en fin lyster ska du satsa på riktigt bra hudvårdsprodukter.

Boosta huden med juicer och smoothies

Att dricka juice och smoothies är ett perfekt sätt att boosta din hy inifrån. Det beror på att du kan göra mängder med olika smoothies och juicer på råvaror som är gynnsamma för din hud. I en juice eller en smoothie kan du få lite av mycket. Det är en bra idé att komponera ihop dina smoothies på livsmedel som är extra bra för huden. En annan fördel med smoothies och juicer är att du kan variera dem i oändlighet.

Gör en smoothie på blåbär

En blåbärssmoothie är perfekt för att ge din hy lite extra kärlek. Blåbär är ett superbär och människans bästa vän. Det är ett litet bär fullproppat med B-vitamin, antioxidanter och C-vitamin. Antioxidanter är bra för förnyelseprocessen som sker i huden. C-vitamin behövs för att huden ska kunna producera kollagen. Att blanda ner lite havregryn i smoothien är bra för att hålla rynkorna borta. Du kan även blanda ner apelsinjuice, jordgubbar som också är sprängfyllda med C-vitamin och grekisk yoghurt för en riktigt god smoothie. Grekisk yoghurt innehåller B-vitamin som också är bra för huden.

Frossa i kakao

När du är sugen på något gott kan du göra en chokladsmoothie baserad på kakao. Kakao bidrar till att skydda huden mot UV-strålar. Om du äter choklad för hudens skull ska du äta choklad som har en kakaohalt på 70 procent eller mer.