Komplettera din juice frukost

Vad är fräschare än att börja dagen med en hälsosam juice med färsk frukt eller grönsaker? En riktig boost på frukostbordet och en viktig vitaminkur för kropp och knopp. För att göra frukosten lite mer fulländad behöver du även inta något med protein och fiber.

Här kommer de bästa tipsen på hur du kompletterar juice frukosten med rätt produkter.

Undvik vitt bröd

Ett glas med färskpressad juice är gott att kombinera med en eller två smörgåsar. Tyvärr är bröd ofta en sockerbomb och ger en dålig dos av energi. Om du istället väljer ett gott och hälsosamt knäckebröd är frukosten fulländad. Klassiskt svenskt knäckebröd innehåller naturliga ingredienser och helt utan fett eller socker.

Intar du en fräsch fruktjuice är tipset att toppa knäckebrödsmackan med lite grönsaker. Du kan skiva röd eller gul paprika, nyttiga cherrytomater som du lägger ovanpå ett täcke av utbredd avokado. Supergott och dessutom ett riktigt hälsosamt alternativ att starta dagen med tillsammans med din vitamin boost till juice.

Frukosttapas – vad är det?

Att den spanska matkulturen blivit en poppis även i Sverige är inget nytt, men visste du att konceptet tapas kan anpassas även till frukosten? Istället för den klassiska frukostmenyn med en smörgås eller tallrik med yoghurt kan du helt enkelt lägga upp en liten tapastallrik. Skär upp lite olika varianter av grönsaker och lägg upp på ett fat. Komplettera med en eller två bitar knäckebröd utan att bre på smör eller annat pålägg. Sen har du upp en liten klick med naturell ostkräm, keso eller annan favoritröra. Hummus eller krämig tahinidipp passar utmärkt till den här sortens ”frukosttapas”.

Strö över lite flingsalt på grönsaker och röran samt gärna lite nyttig chillikrydda om du gillar sting i maten. Nu är du färdig – bara att börja äta dina grönsaker som du doppar i ostkrämen eller det du har valt som tillbehör. Det här är en optimal frukost att komplettera ditt juiceglas med!