Drick gott och nyttigt

Vi människor är av naturen ganska lata. Vi gör helst inte saker som vi inte vill eller är tvungna till. För vem tycker det är skoj att dammsuga, diska, tvätta eller putsa fönster? Inte är det många, men trots allt gör vi det för att slippa berg med disk eller en tvättkorg som inte går att stänga. Däremot är vi desto gladare för att göra saker som gynnar oss, som exempelvis något gott att dricka.

Det är gott att dricka

Det ska vara gott att dricka och man säger att en människa ska dricka mellan två, och två och en halv liter vätska varje dag. Det är lätt att man får huvudvärk om man inte dricker tillräckligt och då kan en treo vara lösningen på problemet. Men du kan förhoppningsvis slippa att få huvudvärken över huvud taget om du dricker ordentligt och har en bra rutin i din vardag.

Man ska bland annat dricka mycket vatten. Vatten är dock inte den roligaste drycken, men samtidigt kan iskallt vatten vara den perfekta törstsläckaren. Man kan även tillsätta egna smaker i vattnet genom att stoppa i några citronskivor eller äppelbitar för att göra det godare.

Något som är både gott och nyttigt att dricka är juice. Du kan enkelt handla apelsinjuice eller äppeljuice i närmsta butik och njuta av den till din frukost, middag eller kvällsmat. Dock har de flesta juicerna, man köper i butik, tillsatsämnen samt extra socker. Apelsin innehåller även naturligt socker, så varför få i sig mer socker än nödvändigt? Ett tips för att få en riktigt god apelsinjuice med minsta möjliga mängd socker är att göra den själv. Köp en juicepress och sedan kan du köpa färska apelsiner i närmaste matbutik eller på någon närliggande marknad. Pressa sedan juicen själv, och du kommer känna en stor skillnad i jämförelse med den juice du köper i närbutiken. Det finns ingen godare juice än den som är egenpressad. Man riktigt känner den naturliga smaken mot tungan och det är en härlig upplevelse.

Smoothies är också en nyttig dryck du kan njuta av. Den är som godast på varma sommardagar, men den kan givetvis avnjutas året runt. När du gör en egen smoothie får du fria tyglar att experimentera med smakerna. Du kan välja om du vill ha en juice-, mjölk- eller yoghurtbas och sedan blandar du i frukter, bär och grönsaker efter egen smak. Det är bara din fantasi som sätter gränserna. Du kan använda allt från jordgubbar, hallon, blåbär och tranbär till avokado och ingefära. Med de möjligheterna kan du garanterat blanda ihop egna favoriter.

Om du gör en smoothie med mycket bär kan det lätt bli en sur smak och då kan du söta den lite med socker, eller ännu hellre med stevia för att minska sockerintaget.