Möjligheterna med juice och smoothies

Att dricka är en av människans primära behov och en förutsättning för att vår art ska överleva. Man ska dricka cirka 2 liter vätska dagligen och det är bra om en stor del av vätskan är i form av vatten. Vatten är dock inte det godaste eller det roligaste man kan dricka, även om man kan spetsa till det med lite citron, lime eller något annat för att få en lite godare smak på vattnet.

Men som sagt så måste man inte enbart dricka vatten utan det finns givetvis andra vätskor man med fördel kan dricka och som har en kraftig gynnsamhet för kroppen, som exempelvis juice eller smoothies.

Juice & smoothies

Visst kan det vara kul att brygga en god öl hemma, men öl och vin eller annan alkohol är inte så bra för kroppen. Att göra juice och smoothies är väldigt enkelt och framför allt väldigt gott. Med tanke på att man kan experimentera så fritt med ingredienser och smaker, kan man se det som att man brygger en god öl hemma, men att ingredienserna är kiwi, banan och ingefära istället för humle och malt. Man kan exempelvis redan köpa färdig juice i affären, men den smakar inte lika bra som om man gör den där hemma. Smtidigt är det ofta flertalet extra tillsatser och socker som gör den mindre nyttig. Att införskaffa sig en apelsinpress är därför en bra investering då ett egenpressat glas med apelsinjuice är bland det godaste man kan dricka.

Ingredienser i juice och smoothies

Om man vill göra en egen juice eller smoothie så är det endast fantasin som sätter gränserna. Man kan göra en blandad juice med exempelvis ananas och kokos eller apelsin och äpple. Man kan även experimentera fritt med sin smoothie och blanda i allt från päron och plommon till avokado och vindruvor, allt efter eget tycke. Vill du sedan smaksätta det ytterligare kan du tillföra exempelvis chili, ingefära eller någon form av nöt. Det finns verkligen inga begränsningar för hur du vill blanda smakerna. Det kanske inte blir gott alltid, men oavsett är det kul att prova sig fram och hela tiden hitta nya favoriter.

Skillnaden på juice och smoothie

För er som fortfarande inte vet vad skillnaden är på juice och smoothie så kommer här ett par punkter där de skiljer sig från varandra:

I en juice används endast juicen från frukterna eller grönsakerna – I en smoothie används oftast hela frukten och bär och ibland även i fryst form samtidigt som man många gånger använder en mixer för att blanda ingredienserna. Basen i en smoothie består ofta av mjölk eller yoghurt medan juice är just bara juice.

Blir du sugen på ett gott glas juice eller en smoothie efter att ha läst ovanstående så rekommenderas det starkt att du gör ditt juice- eller smoothiedrickande till en rutin. Det har endast positiva effekter på din hälsa samtidigt som det är fantastiskt gott!