Smoothies mot mensvärk

Gör en grön smoothie med vetegroddar

Att ha mensvärk är väldigt jobbigt och kan göra att man hindras i sin vardag. Att hela tiden behöva ta till starka värktabletter för att man ska kunna fungera är heller inte en hållbar lösning. Som tur är finns det alternativa lösningar i naturen som kan hjälpa dig att lindra din mensvärk. I den här texten ska du få lära dig om hur du kan lätta både mensvärk och uppblåsthet med hjälp av att bland annat göra smoothies av ingredienser som finns lättillgängliga på butikshyllan. Läs vidare för att ta reda på hur du lindrar din mensvärk.

En grön och smärtlindrande smoothie

Smoothie mot mensvärk – så gör du den enkelt hemma, läs vidare så visar vi dig hur. Vetegroddar innehåller ämnet tiamin som sägs lindra mensvärk. Att dricka en grön smoothie på vetegroddar lindrar både smärta och piggar upp. Mixa till exempel en avokado, lite bladspenat, mango, en näve vetegroddar och havremjölk tillsammans i ungefär två minuter. Häll sedan upp i ett stort glas, drick och vänta på smärtlindring. Om du känner dig uppblåst, vilket är vanligt innan mens, kan du också slänga i några matskedar pumpakärnor i din smoothie eftersom de hjälper mot just uppblåsthet. Det går naturligtvis bra att strö vetegroddar och pumpakärnor på morgonyoghurten också.

Blanda superfoods i smoothien

Har du hört talas om superfoods? Det är livsmedel med extra bra näringstäthet som gör nytta för kroppen. Det finns några superfoods som sägs vara extra bra att ta vid mensvärk och PMS. Några av dessa är till exempel Maca och grönkål. Grönkål passar bra att slänga ned i den gröna smoothien och tillför kroppen massor med bra näring. Maca är en peruansk rot som sägs främja uthållighet och verka hormonbalanserande. Maca har en lite speciell smak, men om du gör en god chokladsmoothie kommer du inte att märka den. Mixa en banan med en tesked Maca, en tesked kako och havremjölk efter smak, sen har du en god smoothie som får dig att må bättre.