Nyttiga efterrättssmoothies

Om du vill gå ned i vikt men behålla efterrätten finns det många möjligheter att förvandla den klassiska kladdkakan till något mer sunt. Nyttiga efterrättssmoothies är en enkel efterrätt som går snabbt att slänga ihop och som framförallt håller dig mätt under en längre tid. Om du behöver inspiration kan Tara Stiles nyttiga smoothies vara en inspirationskälla. Den f.d. amerikanska modellen sadlade om till yogainstruktör och delar bland annat med sig utsökta recept på smoothies. Oftast behöver du inte mycket mer än dina favoritbär, en mixer och lite fantasi för att skapa en nyttig efterrätt.

Snabba och nyttiga efterrätter

548px-Blueberry_smoothieEfter ett utmattande men givande träningspass är det gott att dricka en nyttig juice. Vad passar då bättre än en billig och snabbt hemmagjord juice? drick din juice i en bekväm soffa istället för att spendera pengar på en dyr juice i ett kafé. Om du inte redan har en råsaftscentrifug är det ett hett tips på en källa till nyttigheter. Äger du istället en mixer så kan smoothies istället vara ett förslag på ett nyttigt avslut efter träningen. När du ska skapa en smoothie väljer du en proteinkälla, exempelvis kesella. Därefter är det smart att välja en mättande yoghurt följt utav dina favoritbär. Om du dessutom vill att din smoothie ska kännas extra lyxig kan du exempelvis skiva några frukter som topping eller strö kokkos som avslut. Det finns även mängder av frön som passar alla typer av smoothies: pumpa-, chia-, lin- och sesamfrön. Pröva dig fram tills du skapat din perfekta smoothie.

Efterrätter som mättar

Smoothies är ett perfekt alternativ för de som är ute efter en smarrig och nyttig efterrätt. Nyttiga efterrätter behöver inte vara tråkiga, tvärtom, det finns mängder utav recept för alla sorters smaker. Smoothies behöver nödvändigtvis inte endast passa som efterrätt, många väljer exempelvis att ta en smoothie till frukost. Om du är ute efter en smoothie med mycket smak och med intensiv färg så är bärsmoothie den perfekta drycken för dig. Det tar endast några minuter att göra en samtidigt som den mättar under en lång tid. Såhär skapar du din smoothie: välj en yoghurt eller alternativt kvarg. Vissa väljer naturlig yoghurt medan andra föredrar smaksatt. Häll ned det i en mixer följt utav frysta bär. En bra kombination är t.ex. hallon, blåbär och jordgubbar. Mixa blandningen tills att du skapat en slät smoothie. Häll sedan upp smoothien i ett glas, förslagsvis toppat utav skivade frukter som topping för en lyxigare känsla.