Gör din egna juice

Att göra egen juice är lätt. Idag kan du köpa alla möjliga juicemaskiner – från ganska enkla varianter till riktigt avancerade maskiner. Du kan göra juice av nästan alla frukter och grönsaker som finns. Du kan Inspireras av olika juice-recept eller helt enkelt experimentera dig fram till din egen favoritkombination. En god morgonjuice som ger energi och dessutom ser till att kroppen är återfuktad efter natten är gurkjuice. Blanda in ett äpple, lite citron och ingefära så har du en morgondryck som ger dig mycket mer energi än vad till exempel kaffe gör.

Exotiska frukter är lyx

Oranges_and_orange_juiceI Sverige har vi ett ganska begränsat utbud av olika frukter. Även om det är riktigt gott med både äppel- och päronjuice kan man ibland vilja ha något annat. Går det att göra juice på mango? Ja, det gör det och det blir dessutom väldigt gott. Du måste självklart ta bort skalet och dela på den. Kärnan inuti måste också tas ur. Ett gott recept på en riktigt god mangojuice är med mango, passionsfrukt och ananas. Det är bara att ta bort skalet på alla frukterna och sedan skrapa ner innehållet i din maskin. Häll upp juicen tillsammans med is i ett fint glas. Drick det till en god maträtt baserad på kyckling, gärna lite kryddstark. Det är verkligen vardagslyx och för tankarna till en exotisk ö någonstans. För att göra det ännu lättare för dig kan du köpa frusna exotiska frukter i frysdisken. Då slipper du skära upp och du får även en mycket kall och god juice.

Juice hela veckan lång

En del juicer är som riktiga vitaminbomber för kroppen och kan även vara utrensande samt främja vår hälsa. För att till exempel gå ner i vikt, få klarare hy eller försöka läka vissa sjukdomar kan du prova att göra en juice-detox. Det kan låta konstigt att bara dricka juice under en veckas tid, men faktum är att En juice-detox kan ge dig energi som håller i länge. Om du väljer att bara dricka juice utan någon annan föda kan det vara bra att inte välja för söta frukter. Blandar du in gurka i din juice får du inte bara mycket vätska till kroppen, det är även en bra och neutral bas som hjälper andra smaker att komma fram. När du gör en detox kan du ibland känna dig trött till att börja med. Det är på grund av att kroppen ställer om sig och släpper ifrån sig olika gifter. När den har balanserat sig kommer du dock uppleva att du har mer energi.