Gröna Smoothies

healthy green smoothie with sprouts and fresh ingredients

Gröna smoothies innehåller en massa nyttigheter och kan dessutom vara riktigt goda. Dinosaurie-smoothie kanske tilltalar barnen, ett lättare sätt att få i dem de nyttiga gröna bladgrönsakerna då de mixas med frukt och/eller bär. Något som kan vara bra eftersom gröna smoothiesar innehåller nyttigheter och antioxidanter som är viktiga för ens kropp och välbefinnande. Gör en grön smoothie med avokado, gurka, kiwi, salladsblad, spenat eller annat nyttigt och gott – nässlor fungerar också. För bästa näringsupptag kan man använda sig av nässelpulver då man gör sina smoothiesar.

Klorofyll, enzymer, mineraler och antioxidanter
Då man gör gröna smoothies är de fylla med klorofyll. Något som gör att smoothien fungerar på ett antiinflammatoriskt sätt. Bär, grönsaker och frukter innehåller enzymer som stödjer matspjälkningen. Då de mixas till en smoothie innehåller de fortfarande fibrer som är välgörande, särskilt för tarmarna. En process som medför att näringsinnehållet tas tillvara utan att föda stagnerar på sin väg genom matspjälkningssystemet. Något som förbättras av att också dricka vatten i tillräckliga mängder. En bieffekt, som uppskattas av många, är att övervikt kan försvinna. Givet att man inte intar alldeles för många kalorier.

Rening och uppbyggnad
Frukt och grönt rensar kroppen från det onyttiga. Grönsakerna bygger upp och reparerar cellerna i kroppen. Särskilt gäller det råsaft av frukt och grönsaker, som kan ingå som ingredienser i den gröna smoothien. Genom att börja med en ny rutin, som att dricka smoothies, kan man erhålla

bättre hälsa, mer energi och ett klarare sinne. Alldeles särskilt vid intag av gröna smoothies får man ett rikt tillskott av vitaminer, mineraler och fytonäringsämnen. Då smoothien har en hög fiberhalt, jämfört med juicer, och en låg fetthalt balanseras även sockernivån. Något som leder till att man kan gå ned i vikt på ett ganska snabbt och säkert sätt. Såvida man inte använder sig av smaksatt yoghurt som innehåller relativt sett stora mängder socker. Fibrerna i den gröna smoothien hjälper kroppen att göra sig av med gifter genom lever, njurar och grovtarm. Då tarmen står full, fungerar inte levern på ett optimalt sätt. Då sker utrensningen genom huden istället. Gröna smoothies innehåller mycket B-vitamin och kalium. O den gröna smoothien kombineras både antioxidanter och fytoämnen. Något som i sig stärker kroppens immunförsvar samt skyddar DNA som blivit skadat. I en del fall repareras det skadade DNA t som blivit skadat

Recept på gröna smoothiesMint Chocolate Chip Smoothie Mug
Det bästa med gröna smoothies är att de är matiga. De går att förbereda och man kan maskera smaken på grönsakerna. Hos matklubben.se kan man få både inspiration och recept på goda gröna smoothiesar.